Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mécsestartó Nazar

6.990 Ft
Menny.:db
Nem értékelt

Gömb mécsestartó. Modellgipsz alapon akril pontfestéses technika.

Magasság kb 10 cm.

nazar amulett  szimbóluma  vagy Allah szeme egy török amulett, mely a néphagyományok szerint véd a szemmel verés, a rontás ellen. 

Szállítási díj: 1.840 Ft
Várható szállítás: 2024. április 24.

Leírás

nazar szó jelentése „szemmel verés”. A hiedelem szerint vannak emberek, aki csupán a tekintetükkel rontást, betegséget vagy akár halált is képesek okozni.[1] A törökök ezért szinte mindenhová boncukot akasztanak, a szobába, a ház falára, az autó visszapillantó tükrére, buszok ablakaiba; viselik ékszer (nyaklánc, karkötő, fülbevaló) formájában, de nem csak az otthonokban találhatjuk meg, jelen van a hivatalokban is, sőt egyes helyeken még a járdába is belesüllyesztik. Különösen kell vigyázni a gyerekekre, akik a legvédtelenebbek a szemmelverés ellen, ezért az édesanyák apró nazar boncuğu kitűzőket tűznek a gyerekek ruhájára.

Az amulett alapszíne kék (a hiedelem szerint a szőke, kék szemű emberek rendelkezhetnek ártó erővel általában szem alakú (bár leginkább vízcseppre emlékeztet), három, esetleg négy körből áll, a legbelső fekete, mely egy sárga vagy világoskék körben ül, ez egy nagyobb fehér körben található, a külső kör pedig mindig sötétkék színű. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!